– [به هم اتاقی ام می سپرم سر راهش برام یه شامپو بخره؛ اما اون اشتباها یه شامپوی Head & Shoulders می گیره]

– ای بابا چرا از این مارک اش رو خریدی برام؟

– تعریف اش رو زیاد می کنن، خواستیم حال بدیم بهت

– اما اینکه رو حیوونات آزمایش می کنه تو بلک لیست ماهاست!

– بی خیال جون داداش این یه قلم رو کوتاه بیا

– چه کوتاه اومدنی من حاضر نیستم تو این جنایت شریک بشم

– جنایت؟؟؟؟

– بعله جنایت، می دونی چه حجم عظیمی از آزمایشات حیوانی داره تو این شرکت ها انجام می شه

– دیوانه این ها دارن برا خاطر سلامت خودت این کار ها رو می کنن

– برا سلامت من جون یه عده دیگه رو بگیرن؟ من که بهش تن نمی دم

– تو چی فکر کردی پیش خودت؟ همه رو جنایتکار می بینی خودت این وسط شدی پاک پاک

– منطقی باش، اصلا شامپو چیه که دیگه به خاطرش بیان این همه کشت و کشتار راه بندازن

– بی خیال بابا کشت و کشتار کجا بود، همه اش از چهار تا موش خونگیری می کنن تموم می شه می ره پی کارش دیگه

– کاش همینجوری بود که تو می گفتی! تو می دونی که هر کدوم از این محصولات تست ال دی ۵۰ رو باید پاس کنن؟ و می دونی که واسه این تست چه تعداد حیوون رو می زنن زجر کش می کنن؟

– الان خوب که چی؟ تو این شامپو رو نخری توفیری به حال این حیوونا می کنه؟

– اگه امثال شما ها همه اش آیه یاس نخونن بعله، خیلی هم توفیر می کنه، تقاضاس که عرضه رو ایجاد می کنه

– با این یکی دو تا نخریدن ها شما کاری از پیش نمی برین، تا تعدادتون به یه حدی نرسه هیچ تاثیری روی کاهش تقاضا ندارید

– این یک جنبش بلند مدته، توی غرب هم همین امثال شما فراوون بودید؛ اما الان دیگه وضع فرق کرده؛ انقد سطح اطلاع و آگاهی مردم بالا رفته که تعداد زیادی از شرکت ها برا جلب رضایت عموم هم که شده برچسب عدم آزمایش روی حیوونات یا حداقل برچسب آزمایشات اخلاقی رو روی کالاهاشون می زنن؛ ضمنا کاری که فکر می کنی بده نباس انجام بدی، هر چی هم که تعداد هم فکر ها و هم عقیده هات کم باشن …

– خوب من با محصولات آرایشی بهداشتی تا یه جاهائیش باهات موافقم، ولی ببین آزمایش روی حیوونات بخش مهم ترش برا پروسه اکتشاف داروهاس؛ این که دیگه با جون مردم در ارتباطه؛ این رو چی می گی ؟؟

– بعله با جون مردم در ارتباطه؛ یه مثال برات می زنم تا خوب شیر فهم شی؛ بیشترین حجم داروهای مصرفی در جهان مربوط به چه دست از بیماری هاس؟

– بیماری های عفونی؟

– نخیر، بیماری های اعصاب و روان؛ و بیشترین حجم از بیماری های اعصاب و روان مختص به کدوم بیماریه ؟

– چه می دونم، آلزایمر؟

– نخیر، افسردگی !

– خوب که چی الان؟

– بیشترین عامل مرگ و بیماران افسرده در چیه ؟

– چه می دونم، فشار خونه؟!!

– نخیر، خود داروهای ضد افسردگی!

-یعنی چی؟

– این داروها هم از طریق عوارض مهیبی که دارن و هم از طریق افزایش میل به خودکشی باعث این فاجعه می شن!

– عجب، خوب من این رو نمی دونستم؛ ولی خوب همیشه هر چیزی فواید و مضرات خاص خودش رو داره؛ به هر حال پیشرفت پزشکی مدرن به خاطر دارو های موثر دیگه ای هم بوده؛ این رو چی می گی؟

– هر چیزی فواید و مضرات اش رو داره، اما نه تا این حد که بیشترین عامل مرگ بیماران مبتلا به یکی از گسترده ترین بیماری جهان، خود پزشکی به اصطلاح مدرن باشه! می دونی که تا سال ۲۰۲۰ پیش بینی شده خطرناک ترین بیماری، همین افسردگی لعنتی هستش؟ بذار باز هم از دستاورد های پزشکی مدرن برات بگم، سومین عامل مرگ و میر آمریکائی ها با توجه به اینکه قطب پزشکی دنیا هم در اونجاس چیه ؟

– خوب اولی اش که بیماری های قلبی عروقیه، بعدی اش سرطانه، سومی اش هم تصادفاته احتمالا

– نخیر، سومی اش “خطاهای پزشکی” یا به اصطلاح یاتروژنیک هستش؛ سالانه نزدیک ۲۵۰ هزار مرگ و میر به واسطه خطاهای پزشکی در آمریکا رخ می ده؛ و جالبه غالب نویسندگان کتب پزشکی هم برا همین کشور هستن؛ همون هائی که تا حرفی خلاف حرف هاشون می شنون به کل غلط می شمرن اش و معتقدن پزشکی فقط پزشکی مدرنه، این معنی اش چیزی جز شکست مفتضحانه پزشکی مدرن هستش؟

– [لحظاتی سکوت حاکم می شه] … تو این آمار رو از کجا آوردی؟ مخ ام داره سوت می کشه

– آمار رسمی خود وزارت بهداشت آمریکاس، اسناد همه شون هم موجوده

– چی بگم خوب، حالا مثلا حرف تو چیه ؟ ورداریم رو انسان ها آزمایش کنیم؟ آخرش می خوای به این برسی؟

– ما همین الان اش هم داریم همین کار رو انجام می دیم؛ فاز های کشف دارو ها رو که یادته؟ فاز سوم اش صرفا مربوط به آزمایش روی انسان هاست؛ در واقع هیچ داروئی در بازار نیستش که روی انسان ها آزمایش نشده باشه!

– خوب تو الان داری حرف های خودت رو نقض می کنی، یه بار می گی پزشکی مدرن داره رو انسان ها هم آزمایش می کنه یه بار می گی پزشکی مدرن افتضاح به بار آورده!

– آفرین، اما مسئله اینجاس که سهم مطالعات انسانی در پروسه کشف داروها کم تر از حد لازمه، این دقیقا اعترافی بود که اخیرا رئیس سازمان خوراک و داروی آمریکا کرد، این که بنیان پروسه کشف داروها از اساس غلطه!

– عزیزم تو می خوای هولوکاست راه بندازی؟

– این شما ها هستید که دارید هر روز هولوکاست رو روی حیوونات بارها و بارها انجام می دید

– تو که بدترش رو داری می گی، مسلما انسان ها به حیوونا برتری دارن

– ما این همه جایگزین داریم برای مطالعات حیوانی، کافیه در نظر بگیری نسبت به پنجاه سال پیش چقد این جایگزین ها گسترش پیدا کردن، کشت میکروبی، کشت سلولی، محیط های آزمایشگاهی In Vitro، نرم افزار ها، اجساد حیوونات با مرگ طبیعی، بافت های شبیه سازی شده انسان ها و و و . ما می تونیم از انبوه این جایگزین ها برا دور زدن آزمایش روی حیوونات استفاده کنیم و نهایتا نظرات قطعی رو موکول کنیم به کارآزمائی های بالینی رو انسان ها .

– خوب الان با این اصلاحات شما همه چی سر جاش بر می گرده؟

– خیر، انتقادات اساسی تری به پزشکی مدرن وارده، این که مثلا اگه “دارو” و “جراحی” رو از پزشکی مدرن بگیری دیگه عملا هیچ حرفی برای گفتن نداره، در واقع این اصرار بیش از اندازه ای که روی دارو و جراحی وجود داره منجر به همه این مشکلات می شه

– پیشنهاد شما ها چیه؟

– بازگشت به زندگی طبیعی، در نظر بگیر که ما از این همه بیماری های انسانی در حیووناتی که زندگی طبیعی شون رو دارن می کنن چیزی سراغ نداریم!

– چطور مثلا؟

– تغذیه صحیح، سبک زندگی صحیح، آرامش، ورزش و و و

– ببین تو الان داری عملا به دستاورد های پزشکی مدرن پشت می کنی، این اصلا منصفانه نیست

– پزشکی مدرن در درمان بیماری های “حاد” مثه بیماری های عفونی و ریشه کن کردنشون بسیار موفق بوده، در این اش اصلا بحثی نیس، اما مسئله اینجاس که پزشکی مدرن تو این یکی دو صده اخیر به طرز نگران کننده وارد مافیای اقتصادی شده، اگه یه زمانی اطباء به دنبال سلامتی بشر بودن الان دیگه وضع به کل فرق کرده، برای شرکت های غول آسای چند ملیتی داروسازی وجود بیماری یعنی تقاضای اقتصادی بیشتر، مسلما با سلامتی کامل نسل بشر این همه شرکت داروئی ورشکست می شن؛ برای همین اون ها الان عمده توجه شون رو روی بیماری غیر حاد یعنی بیماری های “مزمن” متمرکز کردن، مثه سرطان، قلبی و عروقی، دیابت، اعصاب و روان، نقرس، پوستی و و و . و از همین جاس که انتقادات ما ها وارد می شه؛ چه دلیلی داره وقتی با تغذیه درست بیماری های قلبی و عروقی برچیده می شن ما همه اش روی دارو درمانی اصرار داشته باشیم، یا به جای اصلاح سبک زندگی بیایم بیماری های اعصاب و روان رو با دارو درمان کنیم؟!!

– فکر نمی کنی یه کم زیادی بد بینی؟

– می خوای دوباره آمار رسمی وزارت بهداشت آمریکا رو برات رو کنم؟

تحقیق و تنظیم : حامد صوفی