در هفته پژوهش مطابق هر سال نمایشگاهی با حضور نمایندگان رشته های مختلف در غرفه هایی به منظور معرفی رشته ها و دستاوردهای آنها در محل دائمی نمایشگاه های دانشگاه زابل (۱۹-۲۵ اذر ماه ۱۳۹۴) برپاگردید که مانند همیشه دانشجویان دامپزشکی حضوری پرشور و فعال داشتند اما امسال دانشجویان دامپزشکی زابل با همکاری و هم فکری انجمن علمی دانشکده متفاوت تر از همیشه ظاهر شدند.

z1

 

برای اولین بار دراین غرفه ها هیچ حیوان آزمایشگاهی قربانی نشد تا آزمایش های غیر ضرور و حتی معمول بر روی آنها انجام شود و برای اولین بار در تاریخ این جشنواره دانشجویان دامپزشکی سنت شکنی کردند تا برخلاف تفکر موجود عمل کردند تفکری که معتقد است در اینگونه همایش ها و جشنواره ها، هرجا که اسم دامپزشک و یا دامپزشکی به میان میاید باید تعدادی حیوان به نحوی مورد آزمایش های غیر ضروری و یا درمان های نمادین قرار بگیرند تا شاید عده ای با شمای کلی این علم نا محدود آشنا شوند.

z4

اعضای انجمن علمی و سایر دانشجویان با نظارت انجمن حمایت از حقوق حیوانات کمیته جامع دانشجویان دامپزشکی کشور امسال تصمیم گرفتند به همه ثابت کنند که دامپزشکی بدون آزار و شکنجه حیوانات در محیطی غیر معمول مانند اینگونه غرفه ها همچنان هم پویا و جذاب است. آنها ثابت کردند که دامپزشکانی متعهد به حقوق حیوانات اند و آرامش و سلامت این بی زبانان کوچک از هر چیزی برایشان مهمتر است.

z6

در این نمایشگاه همانند هر سال غرفه هایی در بخش های آناتومی وجنین شناسی ،هماتولوژی، فیزیولوژی، انگل شناسی، ویروس شناسی، فارماکولوژی و حیوانات خانگی (پت) دایر گردید .

z3

یکی از بخش های جذاب این غرفه ها اختصاص داشت به یکی از آلترناتیوهای حیوانی که شامل آزمایش و تمرین بر روی خود و یا سایر داوطلبان است که به این منظور خونگیری از داوطلبین برای تعیین هماتوکریت آنها جایگزین خونگیری و آزمایش های مشابه بر روی حیوانات شد که با استقبال زیادی از طرف بازدید کنندگان مواجه شد .

z9

تنها حیوانات این نمایشگاه مربوط غرفه ی حیوانات خانگی بود که با سعی و تلاش زیاد افراد این غرفه شبیه ترین محل به محیط استاندارد نگهداری آنها برایشان طراحی و ساخته شد. در نهایت ۲عدد از این خرگوش ها به برندگان مسابقه اهدا شد البته همراه این خرگوش ها برگه ای که شامل نحوه ی صحیح نگهداری از آنها اعم از اطلاعات لازم درباره ی محیط و شرایط زندگی، تغذیه صحیح، بیماری های رایج و توصیه های بهداشتی بود به بازدید کننده های منتخب در مسابقه مذبور داده شد.

z8

در ضمن غرفه حیوانات خانگی برای رفع باور های غلط در نگهداری حیوانات خانگی اقدام به پخش فیلم و بروشور هایی در این زمینه نمود .

در پایان خوشحالیم که می توانیم با افتخار اعلام کنیم که دراین جشنواره هیچ خرگوشی برای خونگیری از قلبش درد نکشید، دم و یا گوش هیچ رتی برای آموزش پاره نشد و به بدن هیچ کدام از آنها سرنگی فرو نرفت حتی هیچ پرنده ای برای نمایش درقفس و یا چیزی شبیه آن اسیر نشد و ما امسال توانستیم با همکاری هم نمایشگاهی پاک از هرگونه درد و شکنجه برگزار کنیم.

z7

 

اسامی تعدادی از دوستانی که در این موج نو همراهیمان کردند:

رضا دانایی

حیدر کلانتری

رکسانا سرابندی

محمد مقصودلو

فائزه نیکفر

محمد علی کاووسی

مسعود خالقی

گروه ایرانیان مخالف آزمایش روی حیوانات صمیمانه از تمامی افرادی که در این کاربزرگ مشارکت داشتند قدردانی می کند.
تشکر ویژه ای هم داریم از ریاست محترم دانشکده دامپزشکی دانشگاه زابل که از روش های نوین و روزآمد جایگزین آزمایش روی حیوانات حمایت کرده و در این مسیر نو همواره ما را همراهی می کند.
گزارش و روایت از :
رکسانا سرابندی