کارگاه (( جایگزین های آزمایش روی حیوانات )) به تدریس آقای دکتر شهاب الدین صافی، کلینیکال پاتولوژست و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران،
و آقای مجید ابن النصیر دانشجوی دامپزشکی دانشگاه تهران و عضو هیئت مدیره ی (( موسسه جایگزین های آزمایش روی حیوانات ))، در تاریخ ۹۵/۰۹/۱۶، به مدت ۶ ساعت ، در آمفی تئاتر دانشکده دامپزشکی زابل برگزار گردید.
این کارگاه که در چهار بخش:
آموزش دامپزشکی؛ از گذشته تا امروز،
اهمیت و ضرورت استفاده از جایگزین های حیوانات در علوم زیستی و پزشکی،
معرفی جایگزین های آزمایش روی حیوانات در دامپزشکی و علوم زیستی،
معرفی جایگزین های آزمایش روی حیوانات در پژوهش های علومپزشکی
برگزار شده و به بررسی دلایل رد آزمایشات حیوان محور در دو حوزه ی آموزش و پژوهش/ تحقیقات پرداخت.
از آنجایی که نتایج آزمایش روی مدل های حیوانی غیر قابل تعمیم به جوامع انسانی است و برای آموزش آناتومی، فیزیولوژی، جراحی، فارماکولوژی و … هم انواع ابزار و روش های جایگزین نوین آموزشی وجود دارد، کشتار و شکنجه ی حیوانات در قالب آزمایش ها و پژوهش ها کاملا غیر ضروری و ناکارآمد است. به گونه ای که در اکثر دانشگاه های برتر و پیشرو در علوم پزشکی و دامپزشکی دنیا آلترناتیو های نوین، جایگزین مدل های حیوانی گشته اند.
در این کارگاه ضمن معرفی روش های مذکور و آموزش مختصر کار با نرمافزار های آناتومی و فارماکولوژی، تعدادی مولاژ آموزشی هم در اختیار دانشجویان قرار گرفت تا با سازوکار تعدادی از آنها آشنا شوند.
لازم به ذکر است که این کارگاه با استقبال بی نظیر دانشجویان و اساتید رو به رو شد، تعداد ۱۶۰ نفر در این کارگاه نام نویسی کرده و حضور یافتند. از جمله ریاست محترم دفتر نهاد رهبری جناب حاج آقای میری و ریاست محترم سازمان نظام دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، آقای دکتر گنجعلی، آقای دکتر اکبری استاد آناتومی، آقای دکتر حاجی نژاد استاد فیزیولوژی، آقای دکتر بهزادی استاد مامایی، آقای دکتر آقچه لو استاد جراحی و آقای دکتر مهدی جهانتیغ استاد کلینیکال پاتولوژی و سایر اساتید گرامی که افتخار دادند و در این مراسم حضور بهم رساندند.
حضور تمام وقت اساتید محترم، از مفید و کاربردی بودن اطلاعات و آموزه های این کارگاه حکایت داشت.
موسسه جایگزین های آزمایش روی حیوانات کمال تشکر را از ریاست محترم دانشکده دامپزشکی زابل، آقای دکتر محمد رهنما و دکتر علی سارانی، مدیر پژوهشی دانشگاه زابل و کلیه دست اندرکاران برگزاری این کارگاه، بخصوص خانم رکسانا سرابندی، دانشجوی دامپزشکی دانشگاه زابل را دارد.
Leave A Comment